Home > Dit zijn de maatregelen om inbraakproof te wonen
Overige
|
16 maart 2023

Dit zijn de maatregelen om inbraakproof te wonen

De meeste woninginbraken vinden overdag plaats. Dit in tegenstelling tot het typische beeld van dieven die ’s nachts spoorloos in huizen inbreken. Binnenkomen is voor dieven tegenwoordig ook al niet meer lastig, zoals gewoon door een open raam. Maar hoe voorkom je dat je huis het project wordt van inbrekers? Door je huis zo inbraakproof mogelijk te maken! Het zijn de kleine dingen die dieven er vaak toe brengen om het juiste huis te kiezen om bij in te breken. Gelukkig kun je gemakkelijk je huis beveiligen zonder veel geld uit te geven. Ben jij benieuwd hoe je je woning een stuk veiliger kunt maken? Zo maak je je huis inbraakproof!

Tips voor binnenshuis

Natuurlijk zijn er tips die handig zijn voor in je woning, maar ook voor buiten je woning. Er zijn al hele simpele dingen die je kunt doen om je huis al inbraakproof te maken. Allereerst is het belangrijk om waardevolle spullen uit het zicht te zetten. Het lijkt voor de hand liggend, maar niet iedereen zet echter automatisch spullen als smartphones, portemonnees of laptops uit het zicht. Het zijn juist deze kleine, gemakkelijke spullen om mee te nemen die zeer diefstalgevoelig zijn! Of hang een projector met bewegingsmelder voor je deur. Een dief wordt niet graag opgemerkt als hij voor je voor- of achterdeur bezig is. Gebruik daarnaast bijvoorbeeld een timer voor je lampen die je ’s nachts het meest gebruikt. Kies liever een timer met een weekprogramma zodat je lampen niet elke dag op hetzelfde tijdstip aan of uit gaan.

Gerelateerd nieuws:  Een omvormer met USB-plug voor in de auto

de slotenlijn

Tips voor buitenshuis

Ook voor rondom je huis zijn er een aantal tips waardoor inbrekers minder snel jouw woning zullen kiezen. Allereerst kun je lage planten voor je woning. De metershoge coniferen die het huis omringen, maken het gemakkelijk om onopgemerkt in te breken. Daarom is het veiliger om te kiezen voor lage begroeiing die het huis zichtbaar maakt vanaf de straat. Vergeet daarnaast ook zeker je sloten niet te checken. Zijn ze misschien beschadigd? En hebben ze een SKG keurmerk? Of zijn je buitensloten gemakkelijk te forceren? Dit zijn allemaal zaken die je moet controleren om je huis inbraakproof te maken. Hierbij kan de slotenlijn dé oplossing zijn. De slotenlijn kan je sloten vervangen en weer helemaal veilig maken. Kortom, de slotenlijn is een eerste stap naar een inbraakproof huis!

 

 

Gerelateerde blogs

© De Telefoonhoes 2024