Home > Tips voor een betere online vindbaarheid
Overige
|
16 maart 2023

Tips voor een betere online vindbaarheid

Als bedrijf en ondernemer wil je zo goed mogelijk vindbaar zijn voor potentiële klanten. De online bereikbaarheid en vindbaarheid van je website zijn daarbij van groot belang. Dit is namelijk vaak de eerste plek waar mensen op kijken als ze informatie willen over een bedrijf. We zullen enkele tips geven over hoe jij beter vindbaar wordt tegen een minimale investering.

5 tips voor bedrijven

  • Google Mijn Bedrijf: dit is een handige tool die je kunt gebruiken om je bedrijfsinformatie meteen in de Google zoekresultaten te laten zien. Als iemand op jouw bedrijf zoekt, dan zal deze persoon de locatie, openingstijden, recensies, contactgegevens en de naam van jouw website zien. Zo weten bezoekers meteen al de basisgegevens van jouw bedrijf.
  • Houd je bedrijfsgegevens bij: de juiste informatie online verschaffen is cruciaal. Je wilt namelijk dat wijzigingen in gegevens zo snel mogelijk up-to-date worden gemaakt.
  • Een gebruiksvriendelijke website: voor klanten en zoekmachines is het belangrijk dat je website logisch en overzichtelijk in elkaar steekt. Klanten moeten snel alles kunnen vinden en moeten niet lang hoeven wachten totdat een pagina geladen is. Een zoekmachine kijkt vooral naar de technische kant van je website. Maar een zoekmachine kijkt ook naar het gedrag van je bezoekers. Voorbeelden hiervan zijn hoe vaak er wordt doorgeklikt vanuit een zoekmachine, hoe lang mensen op je website blijven, de laadtijd van je website, et cetera.
  • Kijk verder dan Google: als je nog meer gevonden wilt worden, dan kun je het beste gebruik maken van zoveel mogelijk kanalen. Denk naast Google aan Yahoo en Bing bijvoorbeeld. Ook sociale media kanalen kunnen de vindbaarheid van je bedrijf doen vergroten.
  • Gebruik SEO: SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Dit betekent dat je jouw webpagina’s moet optimaliseren op zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Daarnaast moet je regelmatig voor goede en nieuwe content zorgen. Daaraan ziet Google dat er constant gewerkt wordt aan jouw website en dat je dus actief bezig bent.
Gerelateerd nieuws:  Crypto traden op je mobiel, hoe doe je dat?

Als je zelf de contactgegevens van een bedrijf moet opzoeken, dan kan het soms zijn dat je via Google niks vindt. Dit bedrijf heeft dan niet gebruik gemaakt van bovenstaande tips om beter vindbaar te worden. Voor het vinden van klantenservices of het telefoonnummer van een bedrijf kun je gebruik maken van nl-contact.nl. Hier vind je snel en gemakkelijk contactgegevens.

nl contact

Gerelateerde blogs

© De Telefoonhoes 2024