Home > Telefoon zelf repareren of laten repareren?
Telefoononderhoud, Telefoons
|
16 maart 2023

Telefoon zelf repareren of laten repareren?

Als er iets kapot gaat is er vaak een heleboel dat je zelf kunt opknappen. Een rails op de badkamer of bij de slaapkamergordijnen, een plug in de muur voor een plank, noem het maar op. Enthousiaste amateurs kunnen zelfs hun eigen auto of motor gedeeltelijk repareren. Desktops zijn ook goed zelf te doen. Laptops en telefoons zijn echter een ander verhaal. De fijne mechanica die machinaal zo compact mogelijk wordt geproduceerd om in elkaar gezet te worden is vaak erg breekbaar en luistert zeer nauw.

Waarom je wel zelf kunt sleutelen

Als je zelf bijvoorbeeld je scherm wilt vervangen ben je tot wel vijf keer goedkoper uit dan bij een vervanging door een professional. De kits die te koop zijn, hebben echter minder goede lijm of componenten. Ook moet je de vervanging heel erg rustig doen om nieuwe breuken te voorkomen. Zit er iets net niet goed of komt er een luchtbubbel, dan is je scherm niet helemaal te vertrouwen. Het grootste voordeel blijft dus de kosten, als je een eigen reparatie al aandurft.

Waarom je niet zelf moet sleutelen

Allereerst gaat de fabrieksgarantie vrijwel altijd verloren op het moment dat je zelf je telefoon opengooit. Dit kun je zien aan een zegel waar op staat dat je het apparaat niet moet openen. Daarnaast heb je vaak de ruimte en de beste materialen niet om een dergelijke operatie uit te voeren. En gaat er iets mis? Dan heb je bij een professional altijd nog garantie. Daarom is het voor telefoons en laptops aangeraden een bedrijf als telefoonreparatie Limburg je reparaties uit te laten voeren.

Gerelateerd nieuws:  Een telefoon voor slechtzienden en slechthorenden

Gerelateerde blogs

© De Telefoonhoes 2024