Home > Hulp bij het kiezen van een telefoonhoesje
Telefoons
|
16 maart 2023

Hulp bij het kiezen van een telefoonhoesje

Heel leuk hoor, zo’n nieuwe telefoon. Maar je bent vast ook één van vele Nederlanders die weet hoe het is om je (nieuwe) telefoon te laten vallen. Om hem met het scherm maar beneden te zien liggen en vervolgens huiverig te bidden dat er geen lelijke barst in het scherm is gekomen. Een barst waardoor soms de helft van de telefoon niet eens meer werkt. Of je nou een iPhone 12 telefoonhoesje nodig hebt of bescherming voor een ouder model zoekt, bescherming is dus altijd een goed idee.  Maar waar let je op?

Sowieso regelen: een screen protector

Een screen protector kan niet alleen kleine stoten opvangen op het scherm zelf, maar is vooral ook ideaal tegen krassen. Voor elke keer dat jij je telefoon in dezelfde jaszak als je sleutels doet. Voor elke keer dat je telefoon beter verdiende omdat je dat ene glas wijn teveel had gedronken en niet zo voorzichtig meer was. Voor al die keren is er een screen protector. Het enige probleem met deze bescherming zijn de “curved” phones zoals bijvoorbeeld de latere modellen van de Samsung Galaxy. Doordat op deze telefoons het scherm een beetje doorgetrokken is naar de zijkant, zijn ze ook kwetsbaarder.

Welke hoesje?

Bij hoesjes kun je onderscheid maken tussen de maten van bescherming en hoe uniek het hoesje is. Omdat veel mensen willen dat het hoesje bij hun past, zijn er duizenden verschillende opties kijkend naar de vormgeving. Zo kun je zelf een hoesje ontwerpen of printen, maar zijn deze meestal niet de meest stevige kwaliteit.

Gerelateerd nieuws:  Hoe kan je je telefoon beschermen?

Daarna krijg je flip cases en wallet cases, hoesjes die je kunt openklappen. Deze bieden over het algemeen rondom je telefoon volledige bescherming. Ben je ze echter aan het gebruiken, en je telefoon valt, heb je nog steeds een dikke kans dat ze verkeerd terecht komen omdat hij opengeklapt is.

Als laatste heb je bumperhoesjes voor iedereen, en hoesjes die vooral gebruikt worden in bijvoorbeeld de bouw. Bestemd voor volledige bescherming maar ook meestal niet geschikt voor de fashionista’s onder ons. Laat staan dat het je telefoon groter maakt en daardoor lomper om mee te nemen.

Waar haal je het hoesje vandaan?

Veel hoesjes worden in China geproduceerd. Je kunt ook zelf bestellen op Chinese sites, en dat zal vaak goedkoper zijn. Je zit dan wel echter aan de leveringsduur vast, die gemiddeld zo’n drie weken zal zijn. Ook ben je minder verzekerd van de kwaliteit en kun je niet zomaar even terug naar de winkel. Dat terwijl als je lokaal besteld, je het de volgende dag al in huis kunt hebben en meer verzekerd bent van kwaliteit. Ook bestaan er speciale hoesjes van bijvoorbeeld hout, deze zijn er voor hele specifieke voorkeuren.

Gerelateerde blogs

© De Telefoonhoes 2024