Home > Hoe kan je je telefoon beschermen?
Telefoononderhoud, Telefoons
|
16 maart 2023

Hoe kan je je telefoon beschermen?

Heb je zojuist de allernieuwste telefoon gekocht en wil je hem het liefst voor elke kleine stoot beschermen? Dan kan je voor verschillende opties kiezen. Ook is het mogelijk om je telefoon te verzekeren, bij bijvoorbeeld Interpolis. Dan krijg je in de meeste gevallen de telefoon verzekerd als hij kapot gaat. Hieronder worden een aantal mogelijkheden uitgelicht om je telefoon te beschermen.

Verschillende telefoonhoesjes

Er zijn meerdere telefoonhoesjes te kopen waarmee je je telefoon kan beschermen. Zo zijn er telefoonhoesjes die om je telefoon zitten, dit heet een bookcase of flipcase. Het is bij beide hoesjes mogelijk om je pasjes in te steken. Dankzij de flip aan de voorkant is je scherm van je telefoon ook beschermt. De achterkant is door middel van dit hoesje matig beschermt. Het is ook mogelijk om een hoesje te kopen met een backcover. Deze beschermt de achterkant van je telefoon meer maar de voorkant niet. Een telefoonhoesje met backcover is, desondanks de grote bescherming, erg dun. Het maakt de telefoon niet dikker maar biedt wel veel bescherming. Een nadeel is wel dat het scherm beperkt beschermd is. De rand van de cover steekt wel iets uit waardoor het scherm voor een klein beetje beschermd is. Het beschermd echter niet het volledige scherm.

Tempered Glass

Om de voorkant van je telefoon te beschermen, is het aan te raden om een tempered glass op het beeldscherm te plakken. Deze glazen screenprotector zorgt voor een extra laagje over het scherm van je telefoon. Zo komt er meestal geen barst in het scherm van je telefoon, maar komt er een barst in het scherm van de screenprotector. Deze kan je daarna weer makkelijk vervangen. Dit is een stuk goedkoper dan het scherm vervangen van je telefoon. Dit kan soms oplopen tot € 200,-. De kosten zijn afhankelijk van de soort telefoon die je hebt. Het is mogelijk om je telefoon te laten verzekeren bij Interpolis. Bij de klantenservice Interpolis helpen ze je graag bij het kiezen van de juiste verzekering. Mocht je een dure telefoon hebben aangeschaft dan is het aan te raden om hem te verzekeren én te beschermen.

Gerelateerd nieuws:  Zo los je problemen met je telefoon op

Gerelateerde blogs

© De Telefoonhoes 2024