Home > Het kiezen van een nieuw mobiel toestel is altijd lastig
Telefoons
|
16 maart 2023

Het kiezen van een nieuw mobiel toestel is altijd lastig

Het is weer zo ver, je abonnement loopt bijna af of je telefoon is gewoon oud en je moet weer een nieuw toestel gaan uitzoeken. Maar welk merk ga je kiezen? Wat is het budget dat je hebt? En welk device past er het beste bij je? Je hebt bij het aanschaffen van een nieuwe mobiele telefoon of abonnement de keuze uit 10-tallen providers. Natuurlijk vraag je je af welk abonnement het voordeligste is. En koop je je iPhone 11 los toestel KPN dan met een sim-only abonnement? Of pak je dan een abonnement inclusief toestel?

Wat is er dan beter? Samsung of Apple? Wat er beter is qua toestel is ook een persoonlijke voorkeur voor veel mensen. iPhone heeft een goed beveiligd besturingssysteem genaamd IOS. Dit besturingssysteem is veilig omdat het door Apple zelf is ontwikkeld. Samsung heeft een ruimer assortiment vergeleken met Apple. Op deze manier kunnen zij een veel breder segment bedienen dan dat Apple doet. Samsung heeft in de Galaxy series de J serie als laag segment. De A serie als middensegment. En de S series als hoog segment. Zo is er voor ieder budget een optie!

Het besturingssysteem?

Apple heeft haar eigen besturingssysteem. Dit systeem sluit perfect aan op de Appletoestellen omdat ze hier specifiek voor ontwikkeld zijn, maar iOS kan ook gebruikt worden op telefoons van andere merken.  Dit is precies ook de reden waarom je met een Appletelefoon minder problemen zal ervaren van een besturingssysteem dat niet werkt op jouw device. Dit besturingssysteem wordt regelmatig geupdate voor veiligheidsredenen en om innovaties te implementeren. Ook zijn de apps in de appstore vooraf goedgekeurd en gecontroleerd op veiligheid.

Gerelateerd nieuws:  Koop je software online en bespaar geld

Samsung heeft als besturingssysteem Android, deze software is compleet anders dan die van Apple en ook lijkt de interface van de software niks op elkaar. Beide zijn ze even goed beveiligd alleen kun je bij Android ook apps buiten de Play store downloaden. Dit wordt echter zeker niet geadviseerd, omdat het niet veilig is om onbeveiligde apps te downloaden op je telefoon. De opslag van een Samsung device is wel makkelijker uit te breiden dan die van een iPhone. Bij iPhones kun je je opslag alleen maar uitbreiden door middel van het toevoegen van een iCloud account. Bij Apple kun je wel extern de opslag vergrooten door gebruik te maken van  een microSD kaart.

Apparaten in huis.

De keuze voor een smartphone of ander device heeft ook te maken met welke andere merken en slimme apparaten je al bezit. Als je alleen maar Samsung en/of Android apparaten in huis hebt, is het niet logisch om een Apple telefoon aan te schaffen. Deze telefoon kun je immers niet gemakkelijk koppelen met jouw andere slimme apparaten. Uiteindelijk ligt de telefoonmerkkeuze dus aan jouw eigen voorkeur en aan welke merken je gehecht bent geraakt!

iPhone 11 los toestel van KPN

Gerelateerde blogs

© De Telefoonhoes 2024