Home > Een telefoon voor slechtzienden en slechthorenden
Telefoons
|
16 maart 2023

Een telefoon voor slechtzienden en slechthorenden

Een telefoon is eigenlijk niet meer weg te denken uit de wereld van nu. Kijk maar eens in je eigen omgeving, vrijwel iedereen heeft een telefoon en gebruikt deze zeer regelmatig. Echter is het voor iemand die slechtziend én slechthorend is niet zo vanzelfsprekend om in het bezit te zijn van een geschikte telefoon. Mensen die zowel slechtziend als slechthorend zijn leiden aan het Usher syndroom. Maar hoe ga je om met een telefoon als je het Usher syndroom hebt? In deze blog vertellen we je meer over een telefoon voor slechtzienden én slechthorenden.

Usher syndroom behandeling

Het Usher syndroom is een erfelijke aandoening waarbij mensen geleidelijk doof én blind worden. Er is helaas geen Usher syndroom behandeling op dit moment. Het enige wat in de buurt komt van een Usher syndroom behandeling, is om het dagelijks leven zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een telefoon voor slechtzienden te kopen. Deze telefoon is dusdanig aangepast met grotere toetsen en veel contrast dat het iets makkelijk wordt gemaakt om de knoppen te kunnen onderscheiden. Daarnaast zijn er ook telefoons verkrijgbaar die geschikt zijn voor slechthorenden. Het volume van deze telefoons kan bijvoorbeeld vele malen harder worden gezet dan bij reguliere telefoons. Op deze manier krijgen mensen die het Usher syndroom hebben toch de kans om een telefoon te kunnen gebruiken.

Soorten telefoons

Naast de telefoon voor slechtzienden en slechthorenden, zijn er ook nog allerlei andere telefoons. Zo zijn er bijvoorbeeld vergelijkbare seniorentelefoons. Deze beschikken ook over duidelijke toetsen en een hard volume. Maar ook de reguliere telefoon zoals de meeste mensen hem kennen komt in veel verschillende soorten en maten. Zo zijn er de welbekende smartphones, maar heb je ook nog de ouderwetse klaptelefoons.

Gerelateerd nieuws:  Belang van een telefoonhoesje

Gerelateerde blogs

© De Telefoonhoes 2024